marierika

Seksi ja mitä se voi olla

Seksuaalisuudesta on tullut avoimempaa, puhutumpaa ja kiistellympää kuin koskaan. Kuka kokee olevansa kehonsa vankina, kenelle taas ei riitä kerralla yksi – erilaisia tarpeita ruokkimaan suolletaan uusia videoita, novelleja ja kuvia jokaiseen mediaan. Olemme tottuneet autoihin, joita myydään naisilla. Uudempana ilmiönä naistentuotteitakin markkinoidaan nyt tisseillä, viimemmäksi tästä osoituksena televisiossa pyörivä kynsilakkamainos. Kun nyt seksi on näin saatu vedettyä peiton alta päivänvaloon, voimme olla tyytyväisiä. Vai voimmeko?

 

On hyvä, että seksistä uskalletaan puhua. Tilanne jossa haikara kantaa lapsen kotiin ei palvele ketään: vastuullinen seksikäyttäytyminen edellyttää ennen muuta tietoa. Tätä tietoa onkin saatavissa vapaasti niin netistä, kirjoista kun ohjelmistakin. Jossain kuitenkin mennään metsään, jos tietoisesti ja yksipuolisesti esitellään vain osa vaihtoehdoista. Suuri vastuu on sekä vanhemmilla että kouluilla, mutta nyt rinnalle uudeksi kasvattajaksi nousee media, joka tietoisilla asenteillaan ja valinnoillaan vaikuttaa etenkin nuorten mielikuviin ja arvoihin.

 

Hiljattain julkaistiin video jossa nuori nainen kertoi, kuinka hän löysi seksuaalisuutensa vuosien kipuilun jälkeen. Tällaisia tarinoita saa lukea oikeastaan jokaiselta foorumilta ja keskustelupalstalta. Presidentinvaalit toisella kierroksella hävinnyt seksuaalivähemmistön edustaja aiheutti varsinaisen tulvan kommentteja, joissa ihmiset kertoivat voivansa nyt tulla ulos kaapista. Jotkut ilmoittivat ymmärtäneensä kuuluvansa itsekin vähemmistöön.

 

Missä sitten on vika? Ylempänä mainittu nuori nainen on Anni, jonka ”stooria” tuskin vielä on unohdettu. Annihan hylkäsi lesbosuhteensa ymmärrettyään olevansa hetero. Asiasta nousi valtava kohu. Johtuiko se siitä, että Anni löysi vääränlaisen seksuaalisuuden? Osittain varmasti videon jälkimainingit purjeissaan kirkko seilasi kiireesti kauemmaksi herätysliikkeistä, sillä sehän ei halua valita puolta.

 

Kirkon yleinen linja on kuitenkin meille kansalaisille jo hyvin selvä. Samoin tuli selväksi se, ettemme me vieläkään elä sellaista avoimen seksuaalisuuden aikaa, jossa jokainen saisi olla mitä haluaa. Vähemmistöjen kamppailussa oman asemansa puolesta poljetaan surutta osan kansasta oikeuksia – sen joka on eri mieltä. Sitä eivät välttämättä tee kaikki, eikä se välttämättä ole tahallista, mutta koko ajan sitä tapahtuu.

 

Kun koulussa terveystiedon tunnilla puhuttiin seksuaalisuudesta, alkoi tunti jotenkin näin: ”Seksuaalisuus on luonnollinen asia. Kun te ensimmäistä kertaa harrastatte poika- tai tyttöystävänne kanssa seksiä, muistakaa käyttää kondomia, koska muuten...” Mielestään varmasti vastuullinen opettaja unohti, että länsimaissa on yhä vieläkin ihmisiä, joille seksuaalisuus ei ole vain omien tarpeiden tyydyttämistä.

 

Jos opettajan luentoa olisi ollut kuuntelemassa tavallisten enemmistöä edustavien suomalaisten lisäksi vaikkapa katolilainen poika ja muslimityttö, eikö jo luennon ensimmäinen lause olisi loukannut heidän oikeuksiaan? Katolilaiset kun eivät saa käyttää kondomia, eikä kummankaan kulttuuriin kuulu esiaviollinen seksi, ainakaan jos he todella edustavat vakaumustaan.

 

On eri asia mikä on henkilökohtainen mielipiteeni vapaasta seksuaalisuudesta ja sen toteuttamisen oikeudesta. Fakta vain on se, että ennen ainoaa vaihtoehtoa, seksiä miehen ja naisen välillä vasta avioliitossa, pidetään nykyään vanhana ja kaikkia muita malleja loukkaavana. Sitä ei esitellä edes vaihtoehtona koulussa tai mediassa, niin aikansa elänyt se kai on. Jos perinteisillä arvoilla ei ole puolustajaa eikä niitä pidetä esillä, ne kuitenkin katoavat. Siksi kyseistä mallia ei ainakaan voi ohittaa sen perusteella, että se olisi itsestäänselvyys jokaiselle nuorelle. Se on kaikkea muuta.

 

Länsimaiden seksuaalisuus on juuri täyttänyt 18 vuotta, ja luulee voivansa tehdä mitä vaan. Kortti on kädessä, avaimet taskussa ja baarin ovi auki. Voi kun joku sanoisi, että pulloon ei ole pakko tarttua. Mutta raittius ei ole ”in.” Huomista krapulaa odotellessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ratkaisu voisi olla alueellinen lainsäädäntö. Jos Suomi jaettaisiin vaikkapa 10 provinssiin, jotka kukin voisivat säätää omia lakejaan, saisimme kielialueemme sisällä vaihtelevuutta. Osa provinsseista voisi olla konservatiivisempia, osa liberaalimpeja.

Minusta olisi hyvä, jos olisi enemmän erilaisia vaihtoehtoja, eikä vain yhtä harmaata moniarvoista kompromissimassaa, missä ihminen joutuu henkisesti alistumaan valtavirtakulttuurin säännöille.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

USA:ssa on kulttuurissa separatistinen perinne, ja siellä on joissain paikoissa separatismin periaatteen mukaisesti gay- ja lesbokaupunginosia. Euroopassa tällainen ajattelu ei ole lyönyt oikein läpi, vaan täällä halutaan asua monimuotoisessa ympäristössä.

USA:ssa myös uskonnolliset ryhmittymät ovat separoituneet myös omille alueilleen. Käytännössä on osittain mahdollista asua USA:ssa myös niin, että esimerkiksi juutalainen on pitkälti kanssakäymisissä vain toisten juutalaisten kanssa. Yksi oma eristäytynyt ryhmänsä ovat amishit, joista kerrotaan mm. Harrson Fordin tähdittämässä elokuvassa.

Separatismi ei kuitenkaan ratkaise ongelmia, sillä yhteiskunta tunkee arvoineen ja ajatuksineen läpi eristäytymispyrkimuksistä huolimatta. Kokemuksesta myös tiedetään, että ei esimerkiksi Neuvostoliiton rautaesirippu estänyt mitenkään neuvostokansalaisia saamasta todenperäistä tietoa lännestä ja siitä, miten täällä elettiin. Samoin Kiinassa tiedtään täysin hyvin, miten Euroopassa ja lännessä eletään ja mitä täällä ajatellaan. Separatismi on lähinnä oman ryhmän sybolista yhteenkuluvaisuuden tunteen luomista, vähän samalla tavalla, kuin punkkarit räikeällä pukeutumisellaan erottautuvat muusta kansasta, mutta punkkarit kuitenkin kaikesta huolimatta ovat hyvin kiinteästi osana muuta yhteiskuntaa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

USA:ssa on kulttuurissa separatistinen perinne, ja siellä on joissain paikoissa separatismin periaatteen mukaisesti gay- ja lesbokaupunginosia. Euroopassa tällainen ajattelu ei ole lyönyt oikein läpi, vaan täällä halutaan asua monimuotoisessa ympäristössä.

Eikö missään? Eikös Lontoossa ole ainakin oma china towninsa? Entä eikö Berliinissäkään ole gay-kaupunginosia?

USA:ssa myös uskonnolliset ryhmittymät ovat separoituneet myös omille alueilleen. Käytännössä on osittain mahdollista asua USA:ssa myös niin, että esimerkiksi juutalainen on pitkälti kanssakäymisissä vain toisten juutalaisten kanssa. Yksi oma eristäytynyt ryhmänsä ovat amishit, joista kerrotaan mm. Harrson Fordin tähdittämässä elokuvassa.

Näetkö jotain ongelmaa tässä? Yhteisön jäsenillähän on vapaus muuttaa ulos yhteisöstä "normaalien" pariin. On sitten arvovalinta kumpi on tärkeämää: vapaus vai läeheiset. Yksilö valitsee.

Separatismi ei kuitenkaan ratkaise ongelmia, sillä yhteiskunta tunkee arvoineen ja ajatuksineen läpi eristäytymispyrkimuksistä huolimatta.

Ideana onkin se, että separatismi edes hiukan hillitsisi tätä läptunkevuutta, vaikka ei siihen 100%:sti pystyisikään.

Kokemuksesta myös tiedetään, että ei esimerkiksi Neuvostoliiton rautaesirippu estänyt mitenkään neuvostokansalaisia saamasta todenperäistä tietoa lännestä ja siitä, miten täällä elettiin.

Neuvostokansalaisetpa eivät vapaaehtoisesti asuneet neuvostovalloissa, vaan olivat maissaan vankeina. Asia olisi ollut erilainen, jos liikkuminen molempiin suuntiin olisi ollut sallittua.

Samoin Kiinassa tiedtään täysin hyvin, miten Euroopassa ja lännessä eletään ja mitä täällä ajatellaan.

Mutta pääsevätkö kiinalaiset noin vain muuttamaan pois sieltä, missä he asuvat?

Separatismi on lähinnä oman ryhmän sybolista yhteenkuluvaisuuden tunteen luomista, vähän samalla tavalla, kuin punkkarit räikeällä pukeutumisellaan erottautuvat muusta kansasta, mutta punkkarit kuitenkin kaikesta huolimatta ovat hyvin kiinteästi osana muuta yhteiskuntaa.

Niin ovatkin, koska heidän arvonsa ovat ilmeisesti sen verran pinnalliset, etteivät ole eristäytyneet yhteiskunnallisesta hapatuksesta. Tai ehkä heidän kulttuuriin kuuluu nimenomaisesti olla normiyhteiskunnassa valtavirrasta poikkeavana.

Johtopäätös: Näen edelleen alueellisessa separatismissa mahdollisuuksia. Kaikkialle ulottuva kirjavuus ja moniarvoisuus voi estää tietynlaisten elämäntapojen syntymisen ja ylläpitämisen. En toistaiseksi ole saanut tarpeeksi hyviä argumentteja sen puolesta, että kaikkinainen separatismi on toimimatonta. Osa varmasti on, mutta eivät välttämättä ne elinvoimaisimmat ja jollakin tapaa pragmaattisimmat.

Käyttäjän marierika kuva
Mari Koskela

Kiitos! Selittäisitkö vielä, mikä linkkisi pointti oli?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Heteroseksi johtaa ei-toivottuihin raskauksiin.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Sinähän pohdit miksi meillä ei opeteta kouluissa pidättäytymistä. Tässä on yksi hyvä syy. Me nimittäin tiedämme amerikanmaalta ihan selkeästi, että se ei toimi. Siellä osa nuorista ei pidä oraaliseksiä lainkaan seksinä ja seksitautitilastot ovat nuorten osalta karmaisevat.

Mikäli joku haluaa pidättäytyä seksistä, niin ei hänelle silti ole mitään haittaa seksivalistuksesta.

Käyttäjän marierika kuva
Mari Koskela

Voi, et tainnut lukea tekstiäni kokonaan? Mielestäni nimenomaan sanoin, että tieto on ensiarvoisen tärkeää, ja että pidättäytymisen pitäisi olla (vain) yksi vaihtoehdoista opetuksessa. Pahoittelen jos tekstini oli vaikeasta ymmärrettävää: pointti oli kuitenkin siinä, että seksi miehen ja naisen välisenä avioliitossa ensimmäistä kertaa esitettäisiin myös yhtenä vaihtoehtona.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Pointti on siinä, että kertomistani syistä sitä ei esitetä yhtenä vaihtoehtona, eikä pidäkkään, koska se ei toimi.

Luin kyllä pariinkin kertaan, mutta en ihan saa otetta tekstiin kokonaisuutena.

R. Tyyne Kuusela

Minusta on ihan oikein, että "sikaa säkissä" -mallista nimenomaan varoitetaan, eikä sitä suositella. Sitä ei ole Suomessa noudatettu koskaan, eikä sitä todellisuudessa tavallisesti noudateta katolisissa eikä islamilaisissakaan maissa. Yhteensopivuutta seksissä ei voi testata muuten kuin toiminnassa, ja sittenkin jossakin määrin tahdon ja opettelemisen kysymys. Voin vakuuttaa, että aina ei todellakaan päältä katsoen eikä pienen flirttipitoisen tuttavuudenkaan perusteella varsinkaan (piilo)uskovaisista tiedä, mitkä on mietteet ja mitä tuleman pitää...)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Pointti on siinä, että kertomistani syistä sitä ei esitetä yhtenä vaihtoehtona, eikä pidäkkään, koska se ei toimi.

Siis oletko varma, että se ei voi toimia kenelläkään? Minun on vaikea uskoa tuota, koska onhan maailmassa vaikka minkälaisia poikkeavuuksia.

Santeri Halmetoja

Milloinhan seksi miehen ja naisen välillä vasta avioliitossa on ollut "ainoa vaihtoehto"? Kyllä ne 20- ja 30-lukujenkin nuoret esimerkiksi ovat osanneet, usko pois. Toki ilmapiiri on ollut huomattavasti tuomitsevampi.

Retkahtihan sota-aikana moni suomalainen nainen saksalaiseen sotilaaseenkin siinä määrin että lapsia tuli. Seksi vasta avioliitossa ei ole koskaan ollut ainoa normi Suomessa.

Käyttäjän marierika kuva
Mari Koskela

Kiitos kommentistasi. Tekstissäni viittasin lähinnä siihen, mikä on ollut yleinen normi ja yhteiskunnallisesti hyväksyttävää. Nuoresta iästäni huolimatta en ole niin naiivi, että ajattelisin, että esiaviollinen seksi on keksitty vasta syntymäni jälkeen. :)

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Anni on bi, ei lesbo. Edes eheytysliikkeet eivät uskottele voivansa muuttaa homoa tai lesboa heteroksi, vaan tarjoavat sadan vuoden yksinäisyyttä, eli selibaattia.

Kohu nousi nimenomaan eheytysideologiasta. j

Kirkko veti liinat kiinni, koska se ei pidä homoseksuaalisuutta syntinä, eikä hyväksy eheytysideologiaa.

Käyttäjän marierika kuva
Mari Koskela

Anteeksi erehdykseni, olet varmasti oikeassa Annin seksuaalisen suuntautumisen suhteen.

Puhut kommenteissasi aika vahvalla varmuudella! Aiemmin sanot, että ei-seksiä-ennen-avioliittoa -konsepti on toimimaton kaikille, ja siksi sitä ei kannata edes kouluissa mainita. Nyt olet sitä mieltä, että uskonnolliset liikkeet jotka tarjoutuvat rukoilemaan homoseksuaalien puolesta eivät tarjoa kuin selibaattia, ja että mainitsemasi "eheytyminen" on täysin mahdotonta. Päättelen tästä, että tunnet jokaisen maailman tapauksen ko. esimerkeistä, sillä et kai muuten väittäisi noin?

Ari Kemppainen

Kira elää käsityksessä että tietynlainen käyttäytyminen(seksuaalinen) on perinnöllistä. Ja näin ollen elää illuusioissa että perintötekijät liittyvät asioihin mitä ei voi muuttaa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

En väitä, että se on toimimaton kaikille, vaan sitä ei tule opettaa kouluissa, koska sen tulokset tunnetaan.

Mikäli joku haluaa pidättäytyä esiaviollisista suhteista, niin siitä vaan.

Eivät ne pääsääntöisesti tarjoakkaan muuta kuin selibaattia, lukuunottamatta tietysti niitä lahkoja, jotka esim. manaavat ulos homoutta.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/seurakunta-yrit...

USA: ´Eheyttäjien jakkarasta katkesi viimeinen jalka: http://www.advocate.com/News/Daily_News/2012/04/11...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Kira ei ole koskaan välittänyt hitsinpinpulaa siitä, onko homoseksuaalisuus perinnöllistä tai geneettinen ominaisuus.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn
R. Tyyne Kuusela

Ainakin jotkut ihmiset voivat muuttaa seksuaalista suntautumistaan, ja ihmisillä voi myös olla vääriä käsityksiä ja aiheettomia epäilyksiä omasta suuntautumisestaan. Nuo "tuolinjalkatutkimukset" eivät ole päteviä, koska niissä tutkitaan vain yhtä ryhmää, uskovaisia, jotka ovat uskonnollisista syistä kokeilleet epäpätevää uskonnollista hoitoa.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIn...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

En kiistä, etteikö jonkinlaista liiketttä saattaisi tapahtua Kinseyn asteikolla. Kuinka suuria ne ovat vaikutukseltaan, riippunee paljon siitä, missä se lähtökohta asteikolla on.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kaunis metafora minun mielestäni.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Joni Wallen

Seksuaalikasvatuksen tulee olla aika kokonaisvaltaista. Täytyy painottaa sitä, että kyse ei ole pelkästään seksistä, vaan siihen liittyy paljon muuta: oman kehon näkemistä realistisesti, miten osoittaa välittämistä toista ihmistä kohtaan, millainen seksuaalisuus on tervettä ja millainen ei, seksin harrastamiseen liittyvä vastuu jne...

Avointa ja suoraa opetusta, koska on ihan turha jättää sanomatta jotain, kun siihen törmätään kuitenkin nykyisessä seksin valtaamassa maailmassa. Parempi, että on edes jonkunlaiset työkalut asioiden kohtaamiseen, kuin ettei ole mitään.

Pelottelulla ei päästä mihinkään asiassa, joka kuitenkin kiehtoo teinejä (ja meitä muitakin) sen verran, ettei malta olla tutustumatta erilaisiin seksuaalisuuden ilmentymiin.

Ari Kemppainen

Kun puhutaan seksuaalisesta käyttäytymisestä on hyvä perehtyä käyttäytymiseen ja niihin asioihin mitkä vaikuttavat käyttäytymiseen.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detail...

Ari Kemppainen

Kira Arn kommentoi: "Kira ei ole koskaan välittänyt hitsinpinpulaa siitä, onko homoseksuaalisuus perinnöllistä tai geneettinen ominaisuus."

Hmm..Mitä ajattelet väitteestä että SE on opittua käyttäytymistä?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Homoseksuaalit syntyvät heteroseksuaalisiin perheisiin, joten miten se on opittua. Lesboparien lapsien seksualinen suuntautuminen ei poikkea mitenkään heteroperheiden lasten seksuaalisesta suuntautumisesta.

Siis heteroja ja homoja on aivan samassa suhteessa, vaikka tämän "opittua teorian" pitäisi näkyä piikkinä juuri samaa sukupuolta olevien parien lapsissa. Siinähän sitä oppia on lapselle nenän edessä vauvasta asti, mutta vaikutusta ei ole.

Teoriat huonosta isä tai äitisuhteesta ovat vailla totuuspohjaa, koska homoseksuaalit kasvavat aivan normaaleissa perheissä.

R. Tyyne Kuusela

" Homoseksuaalit syntyvät heteroseksuaalisiin perheisiin, joten miten se on opittua. "

Mistä tiedät noin varmasti?

" Lesboparien lapsien seksualinen suuntautuminen ei poikkea mitenkään heteroperheiden lasten seksuaalisesta suuntautumisesta. "

No MITEN se siiten voi olla KEENISTÄ, jos noin on? Niin, no, biologinen isä tietysti...

" Siis heteroja ja homoja on aivan samassa suhteessa, vaikka tämän "opittua teorian" pitäisi näkyä piikkinä juuri samaa sukupuolta olevien parien lapsissa. Siinähän sitä oppia on lapselle nenän edessä vauvasta asti, mutta vaikutusta ei ole.

Teoriat huonosta isä tai äitisuhteesta ovat vailla totuuspohjaa, koska homoseksuaalit kasvavat aivan normaaleissa perheissä. "

Mistä olet kaikesta noin varma?

Ari Kemppainen

Kira Arn kommentoi: "Homoseksuaalit syntyvät heteroseksuaalisiin perheisiin, joten miten se on opittua."

Oletko koskaan kuullut, ympäristön negatiivisita vaikutuksista? Ja jos ehdollistaa itsensä erinäisille "kokeiluille/elämäntavalle" SE itsessään voi olla ns. laukaiseva tekijä jopa tiettyjen geenien toiminnalle/ei toiminnalle ja näin ollen itse kokemus jo muokkaa/muuttaa käyttäytymistä.

"Lesboparien lapsien seksualinen suuntautuminen ei poikkea mitenkään heteroperheiden lasten seksuaalisesta suuntautumisesta."

On jäänyt vähemmälle tutkinnalle SE miten erinlainen ympäristö loppujen lopuksi vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen. On lähes mahdotonta verrata eri ympäristöjen vaikutusta.

"Siis heteroja ja homoja on aivan samassa suhteessa, vaikka tämän "opittua teorian" pitäisi näkyä piikkinä juuri samaa sukupuolta olevien parien lapsissa. Siinähän sitä oppia on lapselle nenän edessä vauvasta asti, mutta vaikutusta ei ole."

Tässä hieman asiaa valaisevaa tutkimusta, näin aluksi

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detail...

"Teoriat huonosta isä tai äitisuhteesta ovat vailla totuuspohjaa, koska homoseksuaalit kasvavat aivan normaaleissa perheissä."

Väität siis että jos lapsi joutuu seksuaalisen hyväksikäytön/väkivallan, jne kohteeksi kumman vanhemman toimesta tahansa tällä ei ole mitään vaikutusta lapsen käyttäytymiseen/tuntemuksiin?

Lisätäkseni: Niitä ympäristön vaikutuksia on kaikki ihmisen kokemukset/´tuntemukset sikiö tasolta hautaan asti joten ihmettelen miksi rajaat kokemukset pelkästään perheen sisälle?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Onhan homoseksuaalisuutta tutkittu vuosikymmeniä, joten joitain asioita kyllä tiedetään.

Ei voi jättää ympäriston vaikutuksia kokonaan pois laskuista, kuten sanoit, niinn perheen ulkopuolellakin on elämää.

Muistaakseni jotkut ovat sitä mieltä, että osa on ympäriston/sosiaalisia vaikutuksia yhdistettyna äidin raskausaikaisiin hormonimuutoksiin.

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö perheessä voi aiheuttaa kaikenlaisia reaktioita ja seurauksia lapsissa, mutta yleistä syytä siitä ei homoseksuaalisuuteen saada. Normaaliperheissä lapset eivät joudu seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi.

Tarkoitatko, että heterot kokeilisivat homoelämää ja jäisivät sitä tietä "koukkuun":-) Jossain iässä lapset saattavat tosin kokeilla eroottista viehätysvoimaansa omaan sukupuoleensa. Tätä pidetään nykyään ihan normaalina kehitykseen kuuluvana asiana.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Suurimpaan ääneen ympäristön vaikutusta homouteen toitottavat ne, jotka uskovat eheytymisen olevan mahdollista.

Itse uskon että kautta aikojen, jokaisesta ikäluokasta tietty vähemmistö syntyy aina homoseksuaaleiksi, tai siihen taipuvaiseksi. Eräs yhdysvaltalainen homoseksuaali tutkija Eric Vilain pyrki omassa tutkimuksessaan osoittamaan homouden olevan biologinen ja aivojen rakenteisiin liittyvä asia, jolloin kaikki käännytysyritykset ovat turhia.

http://www.time.com/time/health/article/0,8599,181...

Homous olisi siis synnynnäinen ja luonnollinen asia. Ei ihminen "päätä" seksuaalisuuttaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Uskotko Tuukka itsekkään juttuihisi vai trollailetko vain? :)

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

"Uskotko Tuukka itsekkään juttuihisi vai trollailetko vain? :)"

Kannatatko "Älä alistu"-kampanjoita? Kerro mitkä ympäristön asiat tekevät ihmisestä homon? äidin puute, isän puute, hellyyden puute vai väärä musiikkimaku?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Yhdistelit taas naivin realismin mukaisesti asioita..jos osaisin kertoa mitkä tekijät tarkalleen vaikuttavat ihmisen seksuaaliseen suuntautumiseen niin olisinkin melkoinen nero. Mutta voithan sinä koittaa kertoa mitkä geenit ovat niitä homogeenejä?

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Jos pystyisin pelkällä tahdonvoimalla kääntymään lesboksi niin voit uskoa, että olisin tehnyt sen jo. Sen verran upeita ja ihania naisia ystäväpiiriinii kuuluu, kun taas upean ja ihanan miehen kohtaaminen on osoittautunut sangen haastavaksi..

Ari Kemppainen

Olet siis hyvä esimerkki siitä ympäristön vaikutuksesta ja siitä kuinka SE vaikuttaa sinunkin ajattelutapaasi,

" Jos pystyisin pelkällä tahdonvoimalla kääntymään lesboksi niin voit uskoa, että olisin tehnyt sen jo. Sen verran upeita ja ihania naisia ystäväpiiriinii kuuluu,"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detail...

Lisätäkseni: On mielestäni lapsellista puhua "tahdonvoimasta" ja seksuaalisesta käyttäytymisestä ihan niin kuin NE asiat jollain tapaa liittyisivät aikuisen seksuaalisen henkilön seksuaalisen käyttäytymisen muuttamis toimenpiteisiin. Annan sinulle käytännön esimerkin: Kuulin erään tosi tarinan jossa suomalainen mies ihastui/rakastui ulkomaalaiseen neitiin ja meni kihloihin ja tämä neiti muutti miehen luokse suomeen. Oltuaan useamman vuoden yhdessä, miehen vanhemmat ja parin yhteiset tuttavat ja läheiset alkoivat tiedustella että milloin sitä jälkikasvua ilmaantuu siis lapsia? Useiden yritys kertojen jälkeen ehdotti tämä mies henkilö että he kääntyisivät lääkäreiden puoleen koska asiassa ei tuntunut tapahtuvan toivottua raskautta. Tässä vaiheessa tämä neiti ilmoitti itkuisella äänellä että hänen on kerrottava asia mikä on syy kyseiseen lapsettomuuteen: SE että hän on syntynyt mieheksi ja hormooni hoidon ja kirurgisten toimenpiteiden johdosta hän on ollut viimeiset 10 vuotta nainen.

Miten sinun mielestäsi tulisi tämän miehen toimia tässä tilanteessa tämän uuden tiedon valossa?

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Jonkinlainen vietti on hyvä olla, muutenhan meitä ei olisi.

Asiallinen alustus aiheesta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hyvä blogi

Minun on vaikea sisäistää tätä kansakuntaa tämän puhumattomuuden johdosta.
Jopa tässäkin aiheessa ollaan sitä mieltä,että ei saa puhua tai ei kannata,koska ei toimi..

Päätyyköhän tämä vielä siihen ettdi mistään saa puhua tai ei kannata..hittolainen siis,ollaan hiljaa kun ei kannata puhua..

Mielestäni kaikesta juurikin pitää puhua ja nuorten kanssa vielä enemmän,jotta ymmärtävät kokonaisuutta ja näkökulmia paremmin.

seppo kirnu

Tietääkä kukaan mitä tapahtuu kun ihminen suljettaan ulos seksuaalisuutensa toteutumisesta?

Siitä seuraa se että ihmisen 'varjon' syvät perverssiot ja eläimellisyys nousee pintaan ennenpitkää. Siitä taas seuraa surua ja elämän lyhentyminen ja joillekin jopa rikollisuutta. Mahdollisesti väkivaltaa.

Mikä sitten estää seksuaalisuuden toteutumista?

mm.

Uskovaisuus
Sinkkuelämää-kalkkunoituminen - erittäin laajalti vaivaava ilmiö
materialismin lisääntyminen - naisilla varsinkin
mitään oleellista tekemättömien m*lkk*jen idolointi (david pallohamit ja muut 'tähdet'
Uskovaisuus

On todella masentavaa elää kolmekymppisestä eteenpäin ilman ihmisen kanssa suoritettua seksiä. Sen ostaminen on kiellettyä täällä - uskovaisten vuoksi. Sen saaminen päästään seoinneilta mr.bigin jahtaajilta(85%:a nykynaisista) on mahdottomuus ilman rolexia, bemaria tai v*tun hienoa titteliä. Ns. järkevillä, mukavilla ja sekoamattomilla naisilla on jo seuraa. Pienissä kaupungeissa ämmämafiat mustamaalavat miehiä jotka eivät suostu tossun alle. + että ajatteleva ja omanlaisensa mies koetaan uhkaksi.

Ari Kemppainen

Kira Arn kommentoi:

"Tarkoitatko, että heterot kokeilisivat homoelämää ja jäisivät sitä tietä "koukkuun":-) Jossain iässä lapset saattavat tosin kokeilla eroottista viehätysvoimaansa omaan sukupuoleensa. Tätä pidetään nykyään ihan normaalina kehitykseen kuuluvana asiana."

Tarkoitan että nämä nuoret henkilöt joiden seksuaalinen käyttäytyminen ei ole vielä löytänyt omaa identtiteettiä, muodostuu niiden tunnekokemusten/ympäristön muokkaamana jokaisen kohdalla yksilölliseen suuntaan. Eli tarkemmin sanonottuna, kun on saavutettu tietty "kypsyy" ei ole ns. paluuta entiseen. Ei ainakaan ilman geneettisiä muokkaus toimenpiteitä ja epäilen että ovat ko edes NE kokonaisuudessaa käytöstä/tunnetta muuttavia.

Hyvänä esimerkkinä tästä on Z dokumentissa lapsi joka syntyy terveenä mutta jos lapsi lukitaan seuraavaksi viideksi vuodeksi jatkuvaan pimeyteen hän sokeutuu pysyvästi, eikä näkö kyvylle välttämättömät toimenpiteet enään uusiudu.

Tuukka "guru" Kuru kommentoi: "Homous olisi siis synnynnäinen ja luonnollinen asia. Ei ihminen "päätä" seksuaalisuuttaan."

tämän hetkisten tutkimusten mukaan asian päättävät suurelta osin lapsen kasvattajat sekä ympäristön vaikutukset, toki synnynnäinen geeninen perimä vaikuttaa myös kokonaisuuteen mutta kertoisitko missä/miten SE vaikuttaa mielestäsi seksuaaliseen käyttäytymiseen, kun olet sitä mieltä että asia on mielestäsi geneettinen/muuttumaton.

Aiheesta lisää: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detail...

Käyttäjän marierika kuva
Mari Koskela

Mielenkiintoista että jos seksistä puhutaan tällä sivustolla, keskustelu kääntyy käsittämättömän usein kysymykseen homoseksuaalisuudsta. Muistuttaisin keskustelijoita siitä, että se ei suinkaan ollut pääpointtini tässä keskustelunavauksessa. Olisi kiinnostavaa kuulla mielipiteitä nimenomaan esittämääni asiaan. Toistaiseksi siihen suoraan on ottanut kantaa vain Kira Arn, joka totesi ettei asiaa pitäisi edes nostaa esille "koska se ei toimi."

Käyttäjän marierika kuva
Mari Koskela

Pidättäytyminen avioliittoon asti: sen esittäminen yhtenä vaihtoehtona koulussa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Aihetta sivuten – mitä mieltä olet RFSU:n uudesta seksivalistusvideosta kouluihin?

http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/20120418056315...

Käyttäjän marierika kuva
Mari Koskela

Jarmo Nahkamäki:

En ole nähnyt koko videota, vain trailerin. Siksi en uskalla julistella kovin ehdotonta mielipidettä kyseisestä videosta. Ihmettelen kylläkin, jos kouluissa näytettäisiin opetusvideoina videota, jolla olisi ilmeiset kaupalliset tarkoitukset. Ainakin siis sikäli, jos uutisoinnin "raskaaksi tuleminen esitetään kielteisenä asiana" -ajatus näkyy videolla selvästi. Se on kuitenkin mielestäni myös yksi keskeinen seksin tarkoitus, vaikken siis missään tapauksessa pidä sitä ainoana tarkoituksena.

Sinänsä todella tarkkanäköinen kysymys: nimenomaan ko. uutisen nähtyäni innostuin kirjoittamaan aiheesta. :) Vielä siis huomiona: tätä videota en käsittele alkuperäisessä tekstissäni millään lailla.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Omakuvan muovautuminen murrosiässä on herkässä vaiheessa ja tarvitsee erilaisia rakennuspalikoita, eikä sitä tulee jättää pelkän kaupallisen seksivideon varaan. Oman kehon tunteminen ja henkisyys vaatii asiallista tietoa ja eikä ainakaan seksipaineiden lisäämisellä edesauteta nuoren muutenkin ailahtelevan mielen tasapainoisuutta.

Käyttäjän marierika kuva
Mari Koskela

Voi hyvä ihme.

Oon luullut että tavoitteena on antaa seksikasvatusta, eikä näyttää piirrettyä pornoa.

Kiitos kuitenkin linkistä, Kira Arn.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Mikä tuossa sinua tarkkaanottaen häiritsi?

Jostain luin, että 10-vuotiaatkin seikkailee pornosivuilla, eikös tämä nyt ollut ihan asiallista tietoa jakava video?

Käyttäjän marierika kuva
Mari Koskela

Mielestäni koulun oppiaineita tai niiden opetustapoja ei tule valita sen perusteella, missä nuoret vapaa-aikanaan surffailevat. Jos joku tai jotkut 10-vuotiaat käyttävät vapaa-aikaansa surffaillen k-18-sivuilla, se on heidän ja heidän vanhempiensa välinen asia.

Videoon. Seksuaaliopetuksessa on hurjan suuri ero seksiopetukseen. Miksi peruskoululaisten täytyisi vielä tietää seksistä kaikki 69:stä alkaen? Seksuaaliopetus on älyttömän tärkeää. Sen sijaan ne tavat, joilla seksistä voi nauttia ja ne asennot, joissa sitä voi harrastaa, eivät mielestäni kuulu varsinaisesti niiden tavoitteiden piiriin, joita kouluilla seksuaalikasvatuksen suhteen kuuluisi olla.

Mielestäni tärkeimpinä asioina peruskoululaisten seksiopetukseen kuuluisi sisältyä tauti- ja ehkäisyinfo, anatomia, kuukautiskierto ja pintapuolinen raapaisu siihen, mitä elimistössä tapahtuu seksin aikana. Mikäli tavat joilla seksistä voi nauttia eivät aukene itsekseen, on syytä kääntyä seksiterapeutin, ei peruskoulun terveystiedon opettajan, puoleen.

Toimituksen poiminnat