*

marierika

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 6 min 30 s sitten

Li Anderssonilta jäätävä kuitti Timo Soinille: ”Kuinka pihalla voi olla?”

18.2.2018 19:45

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson lataa suorat sanat ulkoministeri Timo Soinille (sin.), joka syytti blogissaan Anderssonia ja Helsingin pormestaria Jan Vapaavuorta (kok.) kotiäitivihasta.

– Olen kritisoinut kokoomuksen kaatunutta perhevapaamallia paljon, koska uudistuksesta ei tule mitään ilman rahaa. Nyt Timo Soini kirjoittaa perhevapaista: "mikä siis yhdistää Li Anderssonia ja Jan Vapaavuorta? Kotiäitiv…öhöm siis perhevapaauudistus". Kuinka pihalla voi olla, Andersson kysyy Twitterissä.

Oikeutta eläimille vastaa Mikko Kärnälle: ”Huolestuttavaa, että kansanedustaja ei tunnista laillisia häkkikanaloita”

18.2.2018 19:17

Oikeutta eläimille –yhdistys ihmettelee sitä, että   kansanedustaja Mikko Kärnä on kyseenalaistanut yhdistyksen lauantaina julkaiseman kuvamateriaalin häkkikanaloista.

Yhdistys julkaisi lauantaina salaa kuvattua materiaalia eläintiloilta. Videoilla näkyy, miten lypsylehmät ovat sidottuina parsiin, emakot pidetään sullottuna kääntymiseen estäviin porsitushäkkeihin ja miten kuolleet kanat on jätetty häkkeihin häkkikanaloissa.

Vääntö perhevapaista jatkuu – Annika Saarikko: ”Täsmätoimiin mahdollisuus ilman muuta”

18.2.2018 18:51

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) pitää ”täsmätoimia” edelleen mahdollisina, vaikka perhevapaauudistus kaatui.

–Perhevapaauudistus suurena reformina ei etene tällä kaudella. Täsmätoimiin silti mahis ilman muuta; monimuotoisten perheiden asema paremmaksi perhevapaisiin, pitkään kotona olleille äideille tukea työllistymiseen ja osa-aikatyöhön kannustimia, hän kommentoi Twitterissä sunnuntai-iltana.

 

Meteorologit: ”Polaaripyörre on jälleen noussut otsikoihin – luvassa huomattavan kylmää säätä”

18.2.2018 18:09

Forecan meteorologit Joanna Rinne ja Kristian Roine ennustavat sään kylmenevän.

Rinteen mukaan kylmenemisen aiheuttaa muutos polaaripyörteessä.

Tre Kronor liian kova - Leijonat passitettiin Etelä-Koreaa vastaan

18.2.2018 17:18

Ruotsi pehmitti Leijonat Pyeongchangin olympiakiekon viimeisessä alkusarjaottelussa. Ruotsi meni voitolla suoraan puolivälieriin ja Leijonat saa pelata tiistaina karsintaottelun eksoottista Etelä-Korean joukkuetta vastaan.

- Korkeatasoinen jääkiekkopeli. Maalipaikoista, joita luotiin tossa lopussakin, ei vaan saatu maalipuiden väliin kiekkoa. Pienet oli marginaalit. Ruotsi oli ton verran parempi ja Fasth oli erinomainen maalissa, kommentoi Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Tappio vei Suomelta yhden vapaapäivän.

Esapekka väläytti Ruotsissa päätöspäivänä

18.2.2018 15:44

Esapekka Lappi vastasi tällä kertaa parhaasta suomalaistuloksesta Ruotsin MM-rallissa oltuaan neljäs. Useiden aiempien sinivalkoisten voittojen jälkeen tulos maistui kieltämättä vaisulta.

Lappi nousi viimeisen päivän kirillä kuudennelta sijalta neljänneksi. Sen lisäksi Lappi ajoi kisan päättäneellä Power Stagella täyden viiden pisteen saaliin itselleen, joten kahden rallin jälkeen Lapin nimi löytyy sarjan kolmannelta sijalta yhdessä Jari-Matti Latvalan kanssa. Molemmilla on kasassa 23 pistettä.

”Ulosottoviranomainen kysyi jopa kelloni arvoa” – Hjallis Harkimo avautuu yrittäjien ongelmista SS-blogissa

18.2.2018 12:28

Kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.) kuvailee konkurssien tehneiden yrittäjien ongelmia suorin sanoin blogissaan Savon Sanomissa. Harkimon mukaan Suomen lainsäädäntö on ”yrittäjän hirsipuu”.

Varoitus yleisestä ilmiöstä asuntolainoissa: ”Rahalle voisi keksiä muutakin käyttöä”

18.2.2018 12:04

Jopa 60 000 suomalaista kotitaloutta ottaa asuntolainojen lyhennysvapaata sen sijaan, että lyhentäisi lainaa alhaisten korkojen aikana. Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju varoittaa ilmiöstä ja toteaa, että lyhennysvapaiden vuoksi lainoja jätetään lyhennettäväksi ajalle, jolloin korot ovat korkeammat.

Opetusalan työnantaja kypsyi ryöpytykseen: ”Syyttely ja dramatisoiminen ei ole vastuullista neuvottelutoimintaa”

18.2.2018 11:43

Sivistystyönantajien mukaan yliopistojen ja yksityisen opetusalan työehtosopimusneuvotteluita on leimannut poikkeuksellinen aktiivinen viestintä erityisesti opetusalan ammattijärjestön OAJ:n ja julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn taholta.

Miesten viestissä suomalaisyllätys - "Sprintteriretkukin" jä

18.2.2018 11:25

Nelostila ei aina ole inhottava. Suomen miesten viestihiihtojoukkue sijoittui neljänneksi Pyeongchangissa. Tulos oli odotuksia parempi varsinkin siinä valossa, ettei Ristomatti Hakola sairastelun takia kyennyt osallistumaan kisaan.

Hakolan tilalla avausosuuden hiihti Perttu Hyvärinen.

- Ihan mielelläni lähdin tähän, kun kerrottiin, että työtehtäviä tulee. Kyllähän se jännitti lähtöviivalla ja kisan aikanakin, Hyvärinen sanoi.

Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi antoi Hyväriselle neuvoja.

Uutta tietoa Ugandan tapahtumista – Suvi Lindén HS:n saamalla ääninauhalla: ”Olimme avaamassa ovia”

18.2.2018 10:40

Helsingin Sanomat uutisoi sunnuntaina haltuunsa saamasta ääninauhasta, jolla ex-ministeri Suvi Lindén kertoo Ugandan-matkan taustoista.

Sinisiltä tyly lyttäys kokoomuksen avaukselle perhevapaista: ”Irvokasta, että entinen kypäräpappipuolue on taantunut perhesosialismiin”

18.2.2018 10:24

Sininen eduskuntaryhmä antaa tiukat reunaehdot uusien neuvottelujen aloittamiselle perhevapaauudistuksesta. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoi lauantai-iltana Ylelle toivovansa, että viikolla kaatunut uudistus voitaisiin ottaa uudelleen pöydälle jo syksyllä.

– Henkilökohtaisesti toivon, että asiaan löytyisi tapa palata vielä työllisyysuudistusten ja budjettiriihen yhteydessä. Kokoomus ei valitettavasti yksin kuitenkaan voi asiasta lakia tehdä, hän totesi.

Tutkija Sauli Niinistön Ukraina-kommentista: ”Miten se yhteistoiminta oikein sujuu?”

18.2.2018 09:44

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö linjasi lauantaina Münchenin turvallisuuskonferenssissa, että Suomen intressissä olla mukana ratkaisemassa Ukrainan kriisiä. Niinistö muistutti, että sotiminen Ukrainassa on Euroopan suurin ongelma.

Hieno suomalaisesitys Pyeongchangin suurpujottelussa

18.2.2018 08:39

Suomessa keskusteltiin ennen Pyeongchangin kisoja, pitäisikö suomalaisia alppihiihtäjiä valita olympialaisiin lainkaan. Andreas Romar tuli ensin valituksi Suomen ainoaksi alppiedustajaksi, mutta Samu Torsti sai myöhemmin olympialaisiin vielä lisäpaikan.

Suurpujottelussa Torsti osoitti olevansa kisamatkansa arvoinen. Hän oli tuloksissa 17:s, mikä ylitti odotukset.

Janne Ahonen vielä kerran olympialaisiin? ”Kausi kerrallaan”

17.2.2018 20:39

Janne Ahonen hyppäsi kauden tasoonsa nähden Pyeongchangin suurmäen kisassa hyvin. Hän pääsi toiselle kierrokselle ja oli tuloksissa 28:s.

- Ei hypyillä varmaan hirveää eroa ollut. Hyppäsin sillä tasolla, millä tasolla olen tällä kaudella hypännyt. Eihän se ole sitä, mitä toivoisin, tai mitä moni muukaan toivoo, mutta ei vaan ton parempaan pysty, niin turha sitä voivotella, Ahonen summasi suorituksensa.

Nuoremmista suomalaisista Andreas Alamommo oli suurmäessä 34:s. Antti Aalto sekä Jarkko Määttä jakoivat 37:nnen tilan.

Upeaa Naisleijonat! Ruotsista tehtiin selvää jälkeä

17.2.2018 18:05

Naisleijonat eteni Pyeongchangin olympiakisoissa välierävaiheeseen. Puolivälieräottelussa lauantaina Ruotsi sai suomalaisilta turpaansa peräti 2-7.

Suomi dominoi ottelussa täysin. Oli vaikea uskoa, että neljä vuotti sitten Sotshissa Ruotsi oli voittanut Suomen puolivälieräottelussa.

Riikka Välilä, 44, onnistui jälleen maalinteossa. Välilän mukaan Naisleijonilla kulkee kovaa ja hänen ketjunsa peli toimii hienosti.

Pieleen meni naisten viestissä: ”Olen tehnyt työtä käskettyä”, Ei se ollut mun vika”

17.2.2018 17:26

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä päätti valita veteraanit Aino-Kaisa Saarisen ja Riitta-Liisa Roposen naisten 4x5 viestiin Pyeongchangin olympialaisissa. Kumpikaan ei ollut mitalitason vauhdissa. Kun Kerttu Niskanenkaan ei ollut parhaassa terässään, oli tuloksena Marja-Liisa Kirvesniemeä siteeraten se ”inhottava neljäs sija”.

- En minä ole itseäni valinnut mihinkään. En näihin kisoihin, enkä tähän joukkueeseen. Mä olen tehnyt työtä käskettyä. Valitettavaa, jos olen jollekin tuottanut pettymyksen, mutta ite olen ihan ilolla hiihtänyt, sanoi Saarinen.

Riita eläinsuojelulaista: ”Maassamme kulutetaan tonneittain ruokaa, jonka tuottaminen Suomessa olisi laitonta”

17.2.2018 16:32

Lausuntokierroksella olevaa uutta eläinsuojelulakia vaaditaan palautettavaksi valmisteluun. Eläinsuojelujärjestöt järjestivät asian vuoksi lauantaina mielenosoituksen.

–Uudesta eläinsuojelulaista on jäämässä pois lähes kaikki keskeisimmät ja tärkeimmät uudistukset, järjestöt kritisoivat yhteisessä julkilausumassaan.

Eläinasiajärjestöjen mukaan laki sallisi kohtuuttomissa määrin erilaisia kipua ja epämukavuutta aiheuttavia käytäntöjä.

Asejärjestelmäasiantuntija Patria-johtajien lähdöstä: ”Korjaus vai hämäys”

17.2.2018 15:49

Kahden Patrian johtajan lähtö yhtiöstä Uganda-kohun vuoksi on puhuttanut lauantaina.

Patrian taisteluvaunuista vastaavan Land-liiketoiminnan liiketoimintajohtaja Mika Kari ja myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola jättivät perjantaina yhtiön. Patrian omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kuvaili lauantaina eroja ikäväksi, mutta välttämättömäksi toimenpiteeksi.

Asejärjestelmäasiantuntija Arto Pulkin mukaan kyseessä oli ”nopea liike”.

Kaisa Mäkäräinen toivoo ymmärrystä

17.2.2018 15:11

Kaisa Mäkäräinen ei saavuttanut Pyeongchangissa mitalia viimeiselläkään realistisella saumallaan. Hän jäi yhteislähtökisassa kymmenenneksi..

Mäkäräisellä ei ollut riittävästi paukkuja hiihdossa.

- Jos puhutaan ihan hiihtämisestä, niin ei ollut niin hyvää, Aika paljon heitti happoja jalkoihin, Kaisa summasi.

Mitaleille ei olisi ollut saumoja kahdella sakolla.

- Viimeisellä kierroksella olisi ollut monta sijaa otettavissa minun normaalilla viimeisellä kierroksellani. Ei se mitaliin asti silti olisi riittänyt.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat